Pasiruošimas yra viskas. Viskas kas svarbiausia kalbant apie tvirtą, sveiką ir gražų kūną. „The Body Coach“ Joe Wicks pataria, kaip tapti profesionalu „sveikoje“ virtuvėje:

Išsirinkite maisto ruošos laiką.
„Laiko trūkumas“ didžiausia blogos mitybos priežastis. Maisto gaminimas, produktų pirkimas, neturėtų užimti didžiausios dienos dalies.  Gaminimui skirkite laiko du kartus savaitėje: įveikite pusę darbo savaitgalį – pasiruoškite pusryčius, pietus ir vakarienę trijoms ateinančioms dienoms, ir skirkite tam laiko viduryje savaitės, kad pasiruošti likusioms.
Iš pradžių tai gali atrodyti sudėtinga, tačiau laikui bėgant tai taps įprasta.

FILE-20151206-1500BQSSKCLSVY3STurėkite planą.

Ką valgysite ateinančią savaitę? Planas ne tik padės laikytis užsibrėžtos mitybos, susirinkti reikiamą kiekį maisto medžiagų, bet ir padės atsikratyti įpročio užkandžiauti neplanuotais, nesveikais užkandžiais. Žymėkitės ką valgėte šią savaitę ir ko norėtumėte ateinantiems pusryčiams, pietums, maistui po treniruotės. Laikykitės plano.

Rekomenduojame šaldyti patiekalus, kuriuos galima pagaminti dideliais kiekiais (troškiniai, patiekalai kurių pagrindiniai ingredientai yra daržovės, prieskoniai, padažai (angl. curry dishes), apkepai, vištiena, ryžių patiekalai). Šaldykite tai, ką galima atšildyti sekančią dieną ir per 5-10 minučių pasišildyti. Dauguma šaldytų patiekalų šaldytuve gali išsilaikyti 3-4 dienas.

Naudokite „dėžutes“.

Įsigykite mažiausiai 10 plastikinių dėžučių, kuriose tvarkingai laikysite pagamintą maistą. Taip maistą išlaikysite tvarkingesnį, šviežesnį ir išvengsite svetimų patiekalų kvapo. Neužmirškite mažesnės dėžutės riešutams!

FILE-20151206-1543VNU4YKCQGNZ6Sverkite.

Investuokite į mažas, elektronines maisto svarstykles. Kad nepriaugtumėte nereikalingo svorio, jums reikia sunaudoti daugiau kalorijų, nei jų suvartojate. Jei nežinote kiek suvalgote, tai gali sulėtinti progresą (laikui bėgant priprasite prie porcijų dydžių ir sverti nebeprireiks).

Pasiruoškite atsargas.

Iš anksto užpildytos maisto dėžutės – didelis žingsnis tvirto ir sveiko kūno link. Tačiau reikia pasirūpinti ir atsargomis sekančiai savaitei. Tinkamų ingridienų atsargos (nereikalingus išmeskite), žolelių, prieskonių, daržovių atsargos, leis paįvairinti ruošiamus patiekalus, pagerinti jų skonius. Taip išvengsite rutinos, net jei renkatės iš labai mažo pagrindinių patiekalų pasirinkimo.