Jei ieškote naujo tingaus recepto savaitgalio rytams – šis receptas kaip tik jums. Pasiruošimui prireiks tik 10 minučių.

Nuo vaikystės labai mėgstu blynus, o su šiuo receptu pavyksta iškepti vienus skaniausių blynelių kokius tenka ragauti. Rekomenduoju juos išbandyti!

IMG_20180120_223344_309

Blynams reikės:

  • 200g. grikių miltų (puikiai tinka ir pilno grūdo miltai, šį kartą naudojau juos);
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 3 kiaušinių;
  • 400g. graikiško jogurto;
  • 2 šaukštelių cinamono;

Pagardinimui:

Puikiai tinka pjaustyti bananai;
Riešutų sviestas;
Įvairūs vaisiai;
Moliūgų sėklų sviestas – mano mėgiamiausia sveika užtepėlė (tik 1g. cukraus) į kurią iškeičiau riešutų sviestą, soti ir švelnaus skonio;

IMG_20180120_223344_310

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius dideliame dubenyje. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, graikišką jogurtą ir cinamoną. Kai masė taps vientisa, supilkite abu dubenėlius į vieną ir gerai išmaišykite.
Kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiekvieną pusę apkepkite 2-3 minutes.

Skanaus!

Jei išbandysite šį receptą, leiskite mums žinoti jūsų nuomonę – palikite komentarą, užtaginkite mus nuotraukoje, ar tiesiog pridėkite „haštagą“ #atletai.lt instagrame!