Įsivaizduokite maisto produktus, kurie yra skanūs, maistingi ir tuo pačiu padeda išlikti sveikiems. Produktai, kurie gerina bendrą savijautą ir  sumažina riziką susirgti ligomis:

apple

Obuoliai
Obuoliai yra puikus antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais, šaltinis. Oboliuose randamas polifenolis užkerta kelią kepenų uždegimams. Remiantis Floridos valstybinio universiteto tyrimais, vyresniojo amžiaus moterims, pradėjus valgyti obuolius kasdien, pasireiškė 23 proc. blogojo cholesterolio (MTL) kritimas ir 4% gerojo cholesterolio (DTL) padidėjimas vos po šešių mėnesių.

migdolai

Migdolai.
Migdolai gausiai apdovanoti maistinėmis medžiagomis: įskaitant magnį, vitaminą E , geležį , kalcį, ląstelieną ir riboflaviną. Nustatyta ,kad migdolai kaip maistas gali padėti išlaikyti sveiką cholesterolio lygį.

brokoliai

Brokoliai.
Brokoliuose gausu ląstelienos, kalcio, kalio, folio rūgšties. Augalinės kilmės maisto medžiagos mažina širdies ligų susirgimo tikimybę, diabeto ir kai kurių vėžio formų riziką. Brokoliai taip pat yra vitamino C, beta-karoteno šaltiniai.

melynes

Mėlynės.
Mėlynių vartojimas leidžia sumažinti aukšto kraujospūdžio tikimybę 10-čia procentų. Mėlynėse gausu ląstelienos, bet mažai cukraus ir kalorijų. Jose yra vandens, angliavandenių – gliukozės ir fruktozės, pektinų, organinių rūgščių, vitaminų, taninų ir antocianų. Antocianai slopina pigmento rodopsino sintezę, saugo akies lęšiuką, stabdo kataraktos vystymąsi. Teigiamai veikia tinklainės kraujagysles, taip pagerindami tinklainės ir regos nervo mitybą, padeda išvengti tinklainės kraujosruvų.

abrikosas

Abrikosas.
Abrikose gausu beta-karotino, kuris užkerta kelią laisvųjų radikalų daromai žalai. Vertingas vitaminas A, padedantis išvengti kai kurių vėžio formų (ypač odos). Vienas abrikosas turi 17 kcal., 0 riebalų, 1 gramą ląstelienos. Užkandžiaukite jais džiovintais arba pirkite šviežius kol dar kieti, kai abrikosai suminkštėja, praranda dalį savo naudingų medžiagų.