Jeigu mėgstate vištienos pyragą, šis receptas jūsų nenuvils. Tai vienas geriausių receptų Joe Wicks knygoje  ,,Lean in 15‘‘, kurio paruošimui neprireiks įpatingų sugebėjimų ir paruošite nepamirštamą vakarienę 4 žmonėms greičiau nei per 60 minučių.

Ingredientai (4porcijoms):

  • 2 dideli šaukštai sviesto
  • 1 didelis poras, supjaustytas į 2cm griežinėlius
  • 200g supjaustytų grybų
  • 4 x 250g vištienos krūtinėlės filė
  • 250ml vištienos sultinio
  • 1 šaukštas kukurūzų miltų
  • 100ml grietinėlės
  • 2 didelės saujos mažųjų špinatų lapų
  • 6 Filo tešlos lakštai
  • alyvuogių aliejaus

FILE-20160205-1050SV2EACS7RH3R

Paruošimas:

Įkaitinti orkaitę iki 190°C.

Išlydyti sviestą, sudėti porus ir grybus ir kepti 2-3 minutes, kol suminkštės.

Į pakaitintą keptuvę sudėti vištienos filė. Tuo tarpu, sumaišykite kukurūzų miltus su 2 šaukštais vandens iki vientisos masės , tada supilkite į keptuvę kartu su vištiena.

Virkite , kol padažas sutirštės . Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite špinatus , tada viską sukraukite į 28x15cm dydžio skardą pyragams. Atvėsinkite.

Paimkite tešlos lakštus ir sulamdykite juos rankomis. Sudėkite  juos ant vištienos įdaro.

Apšlakštykite tešlą alyvuogių aliejumi ir kepkite 20min, kol tešla paskrus ir pagels.

Patiekite su šviežiomis salotomis.