Ką gaminti vakarienei? Pusryčiams? Pietums? Užkandžiams prieš treniruotę? Kiekvieną dieną tenka priimti labai daug sprendimų. Kai pasirinkimas toks didelis, turėti kelis atsarginius, mėgstamus variantus visoms progoms – puiki išeitis. Nereikia to valgyti kasdien, bet tai gali padėti jums išvengti skubotų pasirinkimų. Pateikiame kelis, įvairių mitybos specialistų, mėgiamus pasirinkimus:

Avižų košė.

nutritionist-healthy-foods-oatmeal

„Su avižomis labai lengva impovizuoti. Skonis priklauso nuo metų sezono ar nuotaikos. Gaminu dažniausiai su pienu ir dideliu kiekiu įvairių ingridientų. Mėgiamiausi: riešutų sviestas, šviežūs vaisiai, moliųgų sėklos. Patiekalas prisotintas sveikais riebalais, skaidulomis, baltymais – tam, kad išlikčiau soti iki pietų. Jei prireikia papildomo baltymų šaltinio, imušu kiaušinį.“ – Lindsay Livingston, „The Lean Green Bean“ autorė.

Kefyras

nutritionist-healthy-foods-kefir

„Puiki pieno alternatyva, norint gauti aukštos kokybės baltimų ir kalcio. Galiu tai gerti ryte pusryčiams, kol vaikausi savo mažylio, ar pakeliui į ofisą. Kefyre gausu probiotikų, kurie padeda išlaikyti sveiką žarnyną. Galima jį gerti tokį koks yra, arba maišyti su šaldytais vaisiais ir špinatais kokteiliui“. – Summer Brooks, „Savy Girl Eating“ knygos autorė.

Kietai virti kiaušiniai

nutritionist-healthy-foods-hard-boiled-egg

„Nekaloringas baltymų šaltinis, kuris padeda išlikti sočiai, kai tenka skubėti. Verdu juos savaitgaliais ir padalinu į dvi / tris porcijas ateinančioms dienoms. Laikau juos po ranka, kad galėčiau papusryčiauti darbe“. – Tanya Halliday

Riešutai

nutritionist-healthy-foods-nuts

„Riešutus valgau beveik kasdien. Graikiniai riešutai, pistacijos ir migdolai – riešutai, kurių visada rasite mano virtuvėje. Jie yra nepakeičiami ingridientai sveikiems riebalais ir skaiduloms, kurie būtini sveikai dietai. Juos vartoju kaip užkandžius tarp patiekalų“. Kim Melton.

Jogurtas.

nutritionist-healthy-food-yogurt

„Pusryčiams, kokteiliams, vidurdienio užkandžianms – jogurtas mano mėgstamiausias pasirinkimas. Pirmenybe teikiu Islandiškui (Skyr) jogurtui, dėl didelio kiekio baltymų. Kai jogurtas sudaro patiekalo pagrinda, pagardinu jį su vaisiais, granola, riešutais ar įvairiomis sėklomis. Tai taip pat puikus kalcio ir probiotikų šaltinis.“ – Mandy Enright, porų mitybos blogo įkūrėja „Nutrition Nuptials„.