Ką gaminti vakarienei? Pusryčiams? Pietums? Užkandžiams prieš treniruotę? Kiekvieną dieną tenka priimti labai daug sprendimų. Kai pasirinkimas toks didelis, turėti kelis atsarginius, mėgstamus variantus visoms progoms – puiki išeitis. Nereikia to valgyti kasdien, bet tai gali padėti jums išvengti skubotų pasirinkimų. Pateikiame kelis, įvairių mitybos specialistų, mėgiamus pasirinkimus:
Avižų košė.
„Su avižomis labai lengva impovizuoti. Skonis priklauso nuo metų sezono ar nuotaikos. Gaminu dažniausiai su pienu ir dideliu kiekiu įvairių ingridientų. Mėgiamiausi: riešutų sviestas, šviežūs vaisiai, moliųgų sėklos. Patiekalas prisotintas sveikais riebalais, skaidulomis, baltymais – tam, kad išlikčiau soti iki pietų. Jei prireikia papildomo baltymų šaltinio, imušu kiaušinį.“ – Lindsay Livingston, „The Lean Green Bean“ autorė.
Kefyras
„Puiki pieno alternatyva, norint gauti aukštos kokybės baltimų ir kalcio. Galiu tai gerti ryte pusryčiams, kol vaikausi savo mažylio, ar pakeliui į ofisą. Kefyre gausu probiotikų, kurie padeda išlaikyti sveiką žarnyną. Galima jį gerti tokį koks yra, arba maišyti su šaldytais vaisiais ir špinatais kokteiliui“. – Summer Brooks, „Savy Girl Eating“ knygos autorė.
Kietai virti kiaušiniai
„Nekaloringas baltymų šaltinis, kuris padeda išlikti sočiai, kai tenka skubėti. Verdu juos savaitgaliais ir padalinu į dvi / tris porcijas ateinančioms dienoms. Laikau juos po ranka, kad galėčiau papusryčiauti darbe“. – Tanya Halliday
Riešutai
„Riešutus valgau beveik kasdien. Graikiniai riešutai, pistacijos ir migdolai – riešutai, kurių visada rasite mano virtuvėje. Jie yra nepakeičiami ingridientai sveikiems riebalais ir skaiduloms, kurie būtini sveikai dietai. Juos vartoju kaip užkandžius tarp patiekalų“. Kim Melton.
Jogurtas.