Nesu veganas, bet paskutiniu metu vis dažniau renkuosiu veganiškus patiekalus. Ne dėl „dvasinių“ vertybių, bet dėl to, kad sumažinęs gyvulinės kilmės produktų vartojimą jaučiuosi geriau, jaučiuosiu lengvesnis.

Falafeliai – vienas iš labiausiai tarp veganų paplitusių patiekalų, kuris mane sužavėjo savo skoniu. Tikriausiai dėl to, kad jį galima pagaminti labai įvairiais būdais ir galima išgauti daugybę skirtingų skonių. Šiandien klasikinį receptą išbandžiau ir aš.

27355922_1570214459740612_5788788229250398544_o

Falafeliams reikės:

  • 300 g. avinžirnių.
  • 30 g. susmulkintos petražolės.
  • 1 balto svogūno.
  • 7 skiltelių česnako.
  • 2 šaukštus gluten-free avižų miltų.
  • 1 šaukštelio druskos.
  • 1 šaukštelio trintų kmynų.
  • Žiupsnelio trinto kardamono (nebūtina).
  • Žiupsnelio trintų kalendrų (nebūtina).
  • Alyvuogių aliejaus.

27355614_1570214476407277_484987127865949276_o

Paruošimas:

  1. Jei pirkote ne iš anksto paruoštus avinžirnius, juos iš vakaro pamerkite. Gaminimo diena ištraukite ir palikite nudžiūti.
  2. Sudėkite visus ingredientus (avinžirnius, petražoles, svogūną, česnaką, avižų miltus, druską, pipirus ir likusius prieskonius) į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Gali prireikti šiek tiek laiko, kad viską susmulkintumėte – tikimasi gauti vientisą masę, kurioje matytųsi šiokie tokie didesni žolelių gabaliukai.
  3. Gautą masę palikite pusvalandžiui pastovėti, kad visi skoniai susigertų.
  4. Paruoškite nedidelius disko formos kotletukus, įkaitinkite aliejų keptuvėje vidutinėje temperatūroje, ir pradėkite kepti. Kiekvienai pusei skirkite 2-3 minutes, kol paruduos.
  5. Šiuos falafelius galima valgyti vienus, ar su humusu, salotomis, padažais. Aš juos mėgstu pagardinti burokėlių ar česnakų užtepėle.

Skanaus!