Ruošiamės šiandienos vakarienei ir rytojaus pietums! Beveik visuose namuose galima rasti grikių, o jei šaldiklyje turite užsišaldę krevečių – rekomenduotume būtinai išmėginti šį maisto derinį.

Lyginant grūdinės kilmės produktus, grikiai gali pasigirti gausiu antioksidantų kiekiu bei labai žemu glikemijos indeksu . Glikemijos indeksas parodo, kaip greitai angliavandeniai suvirškinami, pasisavinami ir suskaidomi iki gliukozės, kuri patenka į kraują. Piktnaudžiaujant didelį glikemijos indeksą turinčiais produktais, galima ne tik priaugti svorio, bet ir susirgti cukriniu diabetu.

Reikalingi ingridientai (3 porcijoms):

  • 250 g. grikių;
  • 300 g. krevečių;
  • Brokolio ar šaldyto brokiolio pakelio;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 cm imbiero šaknies;
  • 3 – 4 šaukštų sojos padažo;
  • pusės laimo sulčių;
  • maltų čili pipirų, džiovintų bazilikų;
  • šaukštelio alyvuogių aliejaus;

1 procijos maistinė vertė:
±400 kcal., 64g. angliavandenių, 4g. riebalų, 39g. baltymų!

18159700_120332000391172873_1277870704_o18159477_120332000359198509_168121071_o

Paruošimas:

Užverdame vandenį ir suberiame grikius. Smulkiai supjaustome brokolius (jei naudojami šaldyti brokoliai – atšildome), susmulkiname česnaką. Imbierą supjaustome plonomis juostelėmis ar sutarkuojame.

Į keptuvę dedame šaukštelį alyvuogių aliejaus ir pakepiname česnaką su imbieru.

Po kelių minučiu dedame į keptuvę brokolius ir kepiname ±5 minutes, kad brokoliai suminkštėtų. Suberiame prieskonius ir šliūkštelime šiek tiek alyvuogių aliejaus (galima įpilti truputį vandens ir uždengti keptuvę dangčiu – taip brokoliai išvirs garuose).

Brokoliam suminkštėjus – dedam virtas krevetes (jei krevetės nevirtos, tai jas reikia apvirti verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes ne ilgiau).

Pabaigai, beriame į keptuvę jau išvirusius grikius, krevetes, pašlakstome viską sojos padažu ir citrinos sultinimis.

Skanaus!