Vienas mėgiamiausių mūsų patiekalų – mėsos kukuliai! Šįkart su itališkais makaronais – rigatoni (makaronai, pagaminti iš kietagrūdžių kviečių).

Siūlomas padažas puikiai tiks kalakutienai, jautienai ar kiaulienai, tad nepabijokite paeksperimentuoti!

Jei virtuvėje suksitės greitai – šį patiekalą galite paruošti per 15-20 minučių!

FILE-20160708-1411NU69XULSBPDX

Jums reikės:

  • 200g. rigatoni makaronų (ar kitų vamzdelio tipo makaronų).
  • ½ šaukšto kokosų aliejaus.
  • ½ supjaustyto raudonojo svogūno.
  • 250g. paruoštos jautienos kukuliukų.
  • 1 šaukšto raudonojo vyno arba balzaminio acto.
  • 200g. konservuotų, supjaustytų pomidorų.
  • 1 šaukšto cukraus.
  • 50g. užšaldytų žirnių.
  • Saujos špinatų.
  • Saujos baziliko lapų.

 

Paruošimas:

Užkaitinkite puodą su vandenių, supilkite rigatoni makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta instrukcijose ant makaronų pakelio.

Įkaitinkite kokosų aliejų keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Suberkite svogūnus ir kepkite, reguliariai pamaišant apie minutę, prieš sudedant jautienos kukuliukus. Kepkite svogūnus ir jautiena papildomai apie 2 minutes, kol jautiena ims keisti spalvą.

Supilkite balzaminį actą ir pomidorus, kartu su 75ml. vandens, ir suberkite cukrų. Uždenkite puodą ir virkite viską apie 5 minutes, kol jautienos kukuliai visiškai iškeps.

Likus porai minučių iki kol makaronai užvirs, suberkite šaldytus žirnius į puodą. Leiskite vandeniui vėl užvirti ir tada nusausinkite viską kiaurasamtyje. Palikite viską ten kol būsite pasiruošę patiekti.

Patikrinkite ar mėsos kukuliai jau iškepę, perpjaunant vieną per pusę. Jei neberasite rausvos mėsos gabaliukų, į keptuvę suberkite špinatus ir juos apkepkite vidutinio kaitrumo ugnyje. Supilkite nusausintus makaronus su žirniais į keptuve, viską išmaišykite kartu ir patiekite su keliais baziliko lapais ant viršaus! Skanaus!