Augalinės kilmės dietos taikymas kartą per savaitę, gali stipriai pagerinti jūsų organizmo būklę, virškinimo sistemą, ar tapti natūraliu organizmo išsivalymo būdu. Be to, tai teikia teigiamą poveikį aplinkai. Mitybos specialistė  T.C. Hale iš ,,Kick it Naturally‘‘ aiškina, kaip pertrauka nuo gyvūlinių baltymų gali atkurti organizmo virškinimo sistemą ir paskatinti natūralų išsivalymo procesą:

kitchen-eating-vegetable_0

1.Gyvulinių baltymų skaidymo procesas reikalauja didesnio energijos kiekio, nei daugelio kitų maisto medžiagų, mikroelementų. Nors vieną dieną atsisakius mėsos, vartojant lengviau įsisavinamus produktus, leisite organizmui pailsėti, sukaupti energijos išteklių, lengvesniam, vėliasniam virškinimui.

2. Dėl sudėtingesnio skaidymo, nesuvirškinti gyvūliniai baltymai verčia jausti tingumą, vangumą. Daugelio žmonių organizmas net negali iki galo suskaidyti šių baltymų, o jie apie tai net nežino. Taigi, atsisakę mėsos nors kartą per savaitę jūs suteiksite savo kūnui lengvumo ir gyvybingumo.

3. Kai virškinimo sistema gali atsikvėpti nuo būtinybės suvirškinti sunkius gyvūlinius baltymus, ji gali pereiti į valymo pavarą, pašalinant tai, ko nereikia ir perduodant gyvybiškai svarbių maistingųjų medžiagų ten, kur jų labiausiai reikia.

4. Tie, kurie sunkiau virškina gyvūlinius baltymus turėtų žinoti, kad skaidymo procesą sudaro puvimas ir fermentacija. O tai organizmui suteikia daug naštos. Todėl šie žmonės, kartą per savaitę atsisakę mėsos žengtų pirmą žingsnį teisinga kryptimi.

5. 1 kilogramo mėsos apdorojimas pramonėje reikalauja be galo daug išteklių. Prisijungdami prie be mėsių pirmadienių judėjimo galite padėti kovoti su tarša, maža dalele prisidėti prie gyvūnų gerovės skatinimo.