Tobuli pietūs biure: sudėkite ingridientus sluoksniais į plastmasinį indelį ir uždenkite.  Sudėkite tvarkingai, kad išlaikytumėte maksimalų šviežumą: apačioje padažas, aukščiau vištiena (įsitikinkite, kad dedate jau atvėsusią) , daržovės, vaisiai, ir kiek įmanoma daugiau salotų ant viršaus. Kai būsite pasiruošę valgyti, purtydami išmaišykite dėžutę ir skanaus!

Porcija dviems.
Pasiruošimo laikas: 20 minučių.
Kepimo laikas: 10 minučių.
Iš viso: 30 minučių.

receptasJums reikės:

  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio maltų kmynų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių
  • 400 g. bekaulės vištienos (be odos)
  • 4 puodeliai salotų lapų (suplėšyti į 2cm. gabaliukus)
  • 1/2 obuolio, be šerdies, supjaustyto skiltelėmis
  • 1/2 supjaustyto agurko
  • 1/4 puodelio džiovintų spanguolių
  • Spanguolių/riešutų padažas salotoms.

Jei nerandate džiovintų spanguolių, pakeiskite jas razinomis arba serbentais.

Įkaitinkite orkaitę iki 190° – 230° C.

Nedideliame dubenyje sumaišykite druską, pipirus, kmynų, čili, česnakų, ir svogūnų miltelius. Mišinį tolygiai paskirstykite ant vištienos. Kepkite vištieną, skirkite 3-4 minutes vienai vištienos pusei. Palaukite 5 minutes, kol vištiena truputi atvės ir supjaustykite plonais griežinėliais.